torstai 9. marraskuuta 2017

Mikä ihmeen traveler`s notebookHeti alkuun tällainen peruspostaus, ennen kuin alan jaarittelemaan lisää travele´s notebookeista.
Eli mikä traveler`s notebook? Mihin sitä sitten käytetään?  Miksi  TN? Ja lopuksi Linkkivinkkejä.

Mikä TN? 

TN on lyhenne sanoista traveler`s notebook ja tätä lyhennettä käytän itsekkin. 
Tulen kutsumaan traveler´s notebookia TN:ksi myös tulevissa blogipostauksissa.


No mikä se traveler`s notebook sitten on?

Yksinkertaisesti kannet kuminauhoilla, joihin saa pujotettua keskiaukeamastaan vihkoja. Kansien materiaali on yleensä nahkaa tai nahankaltaista ainetta. Jos kannet on tehty paperista niin silloin sitä kutsutaan paperidoriksi. Vihkoille tarkoitettujen kuminauhojen määrä riippuu ihan TN:stä. Minulla on tällaisia neljän kuminauhan traveler´s notebookeja, mutta kikkailemalla niihin saa kyllä vihkoja enemmänkin.
 Kuvat puhuvat sanoja enemmän.

Traveler´s notebook sisältä ilman vihkoja.
Vihko pujotetaan kuminauhaan keskiaukeamasta.

Jos on tarve saada kansien väliin enemmän vihkoja, kuin kuminauhoja riittää, niin voi ruveta kikkailemaan. Aluksi yhdistetään kaksi vihkoa toisiinsa keskiaukeamista. seuraavaksi ujutetetaan tämä yhdistelmä tn:än omaan kuminauhaan ensimmäisen vihkon takakannen ja seuraavan vihkon etukannen välistä.Ylhäältä päin kuvasta näkyy, että nyt tn:än oma kuminauha ei ole ujutettu läpi vihkon keskiaukeamasta, vaan vihkojen välistä. Vihkoja pitää paikoillaan kuminauha, jolla yhdistettiin kaksi vihkoa.


No mihin tätä sitten käytetään?

Koska näitä voi käyttää mielikuvituksen rajoissa ihan miten haluaa, niin kerron vain mihin itse näitä käytän.
Aluksi käytin TN:ää oikeastaan vain kalenterina. Kalenterivihkon lisäksi minulla oli TN:ssä vihkot mutiinpanoille, listoille/lainauksille ja joululle. Sittemmin minulle on tullut pari traveler´s notebookia lisää ja olen ruvennut käyttämään näitä monipuolisemmin, harrastuksista opiskeluun:

1. Puutarha TN. Itseasiassa puutarha TN:ksi olen ajatellut tämän postauksen CarpeDiemin traveler´s notebookin.
2. Joulu. Minun ensimmäinen traveler´s notebook on sirtymässä kalenterikäytöstä joulu TN:ksi.
3. Opiskelu. Löysin kirjakaupasta sopivan TN:än opiskelua varten mistiinpanoille.
4. Ja se kaikkein tärkein eli kalenteri TN minulta puuttuu tällä hetkellä. Joulu tn:ssä on vielä kalenterivihko, mutta uusi on hankintalistalla.

Miksi traveler´s notebook?

Niin, miksi minä olen näihin näin ihastunut. Olen tietyllä tapaa hyvin järjestelmällinen ihminen. Pidän siitä, että asiat ovat luokiteltu ja järjestetty kategorian mukaan. Tämä koskee etenkin kirjahyllyjä ja muistiinpanoja. Ja näin välihuomautuksena kerron, että rakastan taksonomiaa.

Kun alan tekemään muistiinpanoja esimerkiksi puutarhasta, niin aihe jakautuu mielessäni heti eri kategorioihin. Puutarhaharrastusta varten tarvitsen puutarhapäiväkirjan, jonka avulla voin seurata kavien kasvuaikoja vuodesta toiseen. Tarvitsen muistiinpanovihkot suunnitelmille/ideoille ja kasvin hoito-ohjeille/viljelyvinkeille. TN vastaa tämänkaltaiseen tarpeeseen täydellisesti, sillä voin vain lisätä kansien väliin kullekkin kategorialle oman vihkonsa. Ja mikä parasta, muistiinpanot kulkee kivasti kansien välissä mukana. Enää vihkot ei jää puolitäysinä kirjahyllylle pölyyntymään. Ne ovat järjestyksessä, mukana, käytössä ja täyttyvät loppuun asti.

Kiinnostuitko?
Linkkivinkkejä:

www.kalenterimania.com  blogista löytyy paljon juttuja tn:stä ja muistakin kalentereista.
Facebook-ryhmä: Kalenterimania


Planner Lovers Finland on Suomen ensimmäinen kalenterituunaukselle omistettu yhteisö.
Facebookryhmä: Planner Lovers Finland

Traveler`s Notebook Suomi on facebook-ryhmä, joka keskittyy kokonaan traveler`s notebookeihin. Heidät löytää myös instagramista.

Two plannergirls on traveler`s notebookeihin keskittyvä YouTube-kanava. Suosittelen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti