perjantai 22. maaliskuuta 2019

Kässähamsterihaaste ja Tajunnanvirta-KAL


Muutama kerä. Suuren siivous ja järjestelyprojektin tuloksena olen kerännyt kaikki langat samaan kasaan ja niitä tosiaan on muutama. Jokunen kerä minun kasaan on saattanut eksyä äidin ja mummon lankavarastoista, mutta siitäkin huolimatta, kasa on kyllä kohtalaisen suurikokoinen. Päätin sitten lopulta lähteä mukaan Craft Candidate- ja Lumisiivet blogin kässähamsterihaasteeseen 2019. Eli tarkoitus on käyttää pois jo omista kaapeista löytyviä käsityötarvikkeita uusien ostamisen sijaan. Minulta löytyy eniten juurikin lankoja ja paperia. Erilaiset askartelu ja piirustuspaperit ovat heikko kohtani ja veikkaisin, että niitä miun varastoista löytyy kaikkein eniten, mitä yksittäiseen askartelu/käsityötarvikekategoriaan tulee. Mutta keskitytään ensin näihin lankoihin.


Tänä vuonna hankin uutta lankaa korkeintaan puolet siitä määrästä, jonka saan neulottua pois. Neulomalla kaksi kerää saan ostaa korkeintaan yhden uuden kerän. Nämä kaikki langat tässä kasassa ovat novitan seitsämää veljestä ja nallea, mutta kunhan saan nämä neulottua vähemmäksi, niin haluaisin kokeilla jotain muitakin lankoja. Novitan lankojen puolta on pitänyt helppo saatavuus ja se, että yksinkertaisesti on tottunut käyttämään näitä. Nyt alkaa olla haaveena  ja tavoitteena ruveta kokeilemaan jotain minulle ihan uusiakin lankoja vanhojen tuttujen lisäksi.


Nyt olisi yhdessä kasassa paljon samanlaatuista ja saman paksuista lankaa monissa eri väreissä, joten olosuhteet ovat otolliset seuraavien sukkien neulomiseen. Huomenna alkaa Pipo-otuksen luotsaama Tajunnanvirta-KAL (knit along) eli instagrammissa saadaan joka päivä vihje, minkä mukaan neulotaan sukkaa eteenpäin. Seuraamalla hastagia #tajunnanvirtakal pääsee näkemään millaisia erilaisia tulkintoja vihjeistä mukana olijat neulovat ja seuraamalla käyttäjää pipotus näet vihjeet. Myöhemmin vihjeistä on tulossa kooste Tavaroiden Taikamailma -blogiin.

Tajunnanvirta-KAL info löytyy täältä.


Ihana ja inspiroiva lankasotku eikö olekkin. Käsi ylös, kenellä muulla on tällainen kasa lankoja kotona?7 kommenttia:

 1. Hihii, mahtava kasa lankoja sulla! Noista saa vaikka useammatkin Tajunnanvirtasukat, jos innostuu. ;) Mulla on jämät ihan tosi vähissä, kun olen kanssa koittanut päästä niistä eroon. Hyvin olen onnistunut. Täysiä keriä on pari laatikollista, sillai sopivasti. Mutta aion yrittää saada toisetkin jämikset nyt yhteisneulonnan aikana tehtyä, otan avuksi niitä täydempiä sitten, jos ei muuten onnistu. :D Huomennahan se alkaa, tosi jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huih, se tosiaan alkoi, tajunanvirta. Oli niin hauska, että aloitin jo toisetkin, pitää napata välillä kyllä kuva niistä.

   Poista
 2. Hyvä varasto��noista saa vaikka mitä tehtyä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä varasto:)noista saa vaikka mitä tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sukkia säärystimiä ja villapaita suunnitteilla. Katsotaan mitä kaikkea syntyy :)

   Poista
 4. Huh huh, kyllä sinullakin lankoja piisaa. Mutta niistähän se tajunnanvirta varmasti lähtee juoksemaan, kun on varaa, mistä valita! Kiva, kun olet mukana kässähamsterihaasteessa! PS. Halutessasi voit linkata postauksen myös joka kuukausittaiseen blogilinkkiketjuun, maaliskuun linkkiketju löytyy täältä: https://craftcandidate.blogspot.com/2019/03/kassahamsterihaaste-maaliskuu-2019.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kaikki langat tuli laitettua esille, niin siinähän kävi niin, että tajunnanvirrassa aloittelin useammat sukat. Ja hei joo, kävin linkkaamassa, kiva kun on kätevästi yhdessä paikassa, niin pääsee helposti katselemaan muiden luomuksia. :)

   Poista