sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Oranssi


Vaikka tammikuu meni jo, on lempirävini edelleen oranssi. Tässä siis käsityö, jonka tein käsityön teemvuosi -haasteen tammikuun "lempiväri" -teemaan. Se on pipo ja se on oranssi, mutta työ otti takapakkia ja jouduin tekemään sen kahdesti. 


Mitä siis tapahtui? Ajattelin,e tää teen pipon ketun korvilla ja jätän korville aukot samalla tavalla kuin kettusukissa -ja lapasissa. Eli jätin ikään kuin lapasen peukaloa varten aukon resorin alareunaan ja neuloin pipon loppuun. Olisi kuitenkin pitänyt vähän aiemmassa vaiheessa koittaa neuloa korvat, sillä en saanut niitä millään toimimaan kivasti ja päädyin purkamaan koko työn. Neuloin siitä sitten ihan tavallisen oranssin pipon muutamalla palmikolla siellä täällä miten sattuu. 

Tämä postaus siis viipyi, mutta tässä se silti on. Itse pipon tekemiseenhän ei kauaa menny, mutta tiedättekö sen, kun joku työ vähän epäonnistuu ja sitten se ei enää vain lähde. Ei etene sitten millään. Oon iloinen, että kaikesta huolimatta sain tehtyä siitä ihan valmiin pipon, sillä minulla ei ole niitä liikaa. Villasukkia -ja hansikkaita kyllä löytyy monet parit, mutta pipoja on hyvin vähän.

Oranssia piopa vähän kaipailin miun elämään valkoisen huivin kaveriksi. Lempiväriyhdistelmäni (oranssi, valkoinen, ruskea, musta) viittaa kettuun, mutta myös syksyyn. Minun lempivuodenaikani ovat syksy sekä talvi ja etenkin se ihana aika, kun sataa ensimmäiset ensilumet vielä ruskean ja oranssinkirjavien lehtien päälle. Silloin on niin kaunista ja ilma alkaa tuntua taas hyvältä hengittää, kun kuumuus väistyy ja talven raikkaus on jo huomisen lupaus.


Pipon lisäksi neuloin yhden kettusukan odottamaan paria. Tämä pääsee sukkalaatikkoon joko ensimmäisenä tai toisena sukkaparina. Minulla on toinenkin sukkapari laatikkoon keskeneräisenä tekeillä, mutta jää vielä nähtäväksi kummat valmistuvat aiemmin. 
Ajattelin, että sukkalaatikostani löytyy vuoden lopussa ainakin yhdet sukat lahjaksi miulle, joten nämä kettusukat saavat olla ne miun omat. En ole tainnut koskaan neuloa sukkia itselleni.


Lempiväri ei ole ihan näin yksiselitteinen asia minullekkaan mitä tämä postaus antaa ymmärtää. Pidän monista väreistä, mutta pidän etenkin siitä, että elämässä on monia värejä. Olen hyvin vaihtelunkaipuinen ihminen ja tokihan hetkellisiin värimieltymyksiin vaikuttaa hyvinkin paljon vuodenaika, mieliala, ikä ja ihan vain sen hetkinen fiilis. Myös ne värit, joita mielellään käyttää vaihtelevat hyvin paljon elämän varrella iän mukaan. Joskus käytin paljon turkoosia vaatteissa, sitten vaaleanpunaista ja sitten tykkäsin sekoittaa vaalenapunaisen ja keltaisen tai keltaisen ja mustan. Seuraavaksi oli viininpunainen ja sen kaverina väri josta en ole ikinä tykännyt, nimittäin tummansininen. Nyt minulla on yhtäkkiä navy blue sävyisiä vaatteita enemmän kuin yksi. Ja violetti, miksi minä nyt yhtäkkiä preferoin sitä väriä, vaikka se ei ole koskaan ollut miun suosikkien listalla. Sen sijaan petroilit ja kaikki vihreän ja sinisen rajamailla häilyvät sävyt ovat aina viehättäneet.

Pidän monista väreistä, mutta pidän etenkin siitä, että elämässä on monia värejä.

Oranssi valikoitui lempiväriksen ihan sillä perusteella, että se on ollut pisimmän ajanjakson suosikkiväripaletissani. Se vain kuuluu sinne aina kaikkien muiden vaihtuvien sävyjen ja värien joukkoon. Ketuistakin olen pitänyt lapsesta asti, joten ehkä sekin tekee oranssista väristä rakkaan. Mutta kumpi oli ensin, oranssi vai kettu?2 kommenttia:

  1. Minunkin lempivärini, ikisuosikki, oranssi. <3 Teininä mulla oli huoneessa yksi lämpimän oranssiksi tapetoitu seinäkin. Sitä kaipaan aina välillä. :) Mutta onhan noita muitakin suosikkeja, just kausien mukaan. Havunvihreä on puhutellut nyt pitkään, keltainen on kanssa ihana, violetti, harmaan sävyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jännää! Miulla oli oranssit seinät huoneessani kun olin lapsi. Ne oli kyllä ihanat ja tykkäsin. Harmaat on miustakin ihania, niihin kun voi yhdistää vaikka mitä, mutta ovat kauniita myös sellaisinaan.

      Poista