maanantai 28. tammikuuta 2019

Käsityöhaasteet- ja tavoitteet vuodelle 2019


Miltä toivoisin, että minun käsityövuosi 2019 näyttää? Näiden muutaman löytämäni haasteen myötä toivon, että tulisin tekemään monipuolisesti käsitöitä tänäkin vuonna, mutta ennen kaikkea toivon, että tulisi aktiivisemmin päivitettyä tänne blogiinkin mitä on tullut tehtyä. Erilaiset haasteet toimivat innostajana ja inspiraationa. Kiva myös päästä näkemään miten monenlaisia toteutuksia tulee, vaikka teema tai aihe on kaikilla sama, joten sen lisäksi että osallistun itse, seuraan mielelläni muidenkin osallistujien töitä. Tälle vuodelle löysin kolme mielenkiintoista koko vuoden kestävää haastetta ja yhden mielenkiintoiselta vaikuttavan kal-projektin. Ja on minulla pari henkilökohtaisempaakin tavoitetta tälle vuodelle.


Ensimmäinen koko vuoden mittaista haasteista, joihin innolla olen osallistumassa, on käsityöbloggaajien yhteistyössä toteuttama käsityön teemavuosi -haaste. Käsityöbloggaajien ryhmä löytyy facebookista. Haasteessa jokaiselle kuukaudelle on annettu aihe/teema, jota  jokainen voi vapaasti omassa työssään tulkita ja soveltaa. Tekniikka on vapaa ja rennolla meiningillä mennään.  Haasteeseen voi osallistua kuka vain, myös ne joilla blogia ei ole. Kuvan omasta työstään voi jakaa haluamassaan sosiaallisessa mediassa hästägillä #käsityönteemavuosi. Kyseistä tägiä seuraamalla näkee näppärästi muidenkin töitä. 

Sitten ne aiheet:
Tammikuu - lempiväri Helmikuu - kodin kestot Maaliskuu - kierrätä Huhtikuu - muuttolinnut Toukokuu - juhla Kesäkuu - rannalle Heinäkuu - omasta päästä Elokuu - uuden edessä Syyskuu - heijastin Lokakuu - pysy lämpimänä Marraskuu - tuunaa ja uudista Joulukuu - koriste

Tammikuun työ minulla on jo puikoilla, eli sen teen neuloen. Loppu häämöttää ja teen siitä postauksen kunhan päättelykin on tehty... ...Tai itse asiassa en lupaa päätellä sitä, sillä kettulapaset ovat vieläkin päättelemättä, vaikka ovat olleet jo käytössäkin pitkään. Postauksen julkaisen siinä vaiheessa, kun olen työni neulonut valmiiksi.Toinen koko vuoden kestävä käsityöhaaste on Nonnu Neulojan sukkalaatikko2019-haaste. Tämä haaste jotenkin kolahti, sillä neulominen inspiroi juuri nyt ja paljon.

Osallistujille on facebookissa haasteelle ryhmä. Lainaan ryhmän kuvauksessa olevaa tekstiä tähän, sillä se tiivistää haasteesta kaiken olennaisen: "Haasteen ideana on neuloa 12 paria sukkia vuoden aikana itselle tai lahjaksi läheiselle. Sukat säilötään kauniissa laatikossa, jonka voi vuoden päätteeksi antaa lahjaksi itselle tai tuttulle."
Eli yhdet sukat/kuukausi. Laatikko minulta vielä puuttuu, mutta ensimmäiset sukat ovat pian valmiina.


Löysin vielä yhden uuden haasteen, josta en ollut aiemmin kuullut. Ajattelin osallistua tähänkin ihan monipuolisuuden nimissä, sillä siinä missä sukkalaatikko keskittyy neulomissen ja käsityö teemvuosi antaa vapaat kädet, niin tämä keskittyy paperiaskarteluun ja paperi on kuitenkin minun ensimmäinen materiaalini. Lapsena askartelin kaikkein eniten paperista ja kirjaston origamikirjat olivat aika usein minulla lainassa. Paperitöitä tykkään tehdä edelleen.

Kyseessä on Jehkotar Craft Challenge ja pelisäännöt siihen löytyvät täältä. Olen aika innoissani tästä haasteesta ja siitä, että tällaisen löysin ihan vahingossa. Taisi tulla vastaan blogeja lukiessa.


Tavaroiden taikamaailma -blogista löysin tällaisen blogipäivityksen, jossa Pipo-otus kertoo ideastaan järjestää tajunnanvirta-kal. Tämä kuulostaa hauskalta ja mielenkiintoiselta, joten haluaisin olla myös tässä mukana. Jos on hurja neuloosi päällä tuona ajankohtana, jolloin tämä toteutuu, niin olen taatusti mukana.


Jotain uuttakin tälle vuodelle, nimittäin kalligrafiaa. Kauniistikirjoittamisen taito, johon en ole ennen sen erityisemmin panostanut. Täksi kevääksi ilmottauduin kansalliopiston kalligrafia-kurssille ja tavoitteena olisi opetella hiukan tätäkin. Kiinnostuin kalligrafiasta oikeastaan koulun korutekstauskurssilla, sillä kukkakauppiaan työhön kuuluu myös korttien ja surunauhojen tekstaaminen. Vaikka olemme vasta puutarha-alan perustutkintoa suorittamassa, meillä oli silti pari päivää tussilla tekstaamista ja siitä se innostus sitten lähti.Ja jotain vanhaa. Olen piirtänyt kyllä lapsesta asti, mutta se on jäänyt viimeaikoina vähän vähemmälle. Se on itseasiassa vähän harmillista, joten tälle vuodelle tavoitteena on keksiä niitä pieniä toteutettavissa olevia keinoja piirtää enemmän sekä hiukan parantaa omia taitoja ja syventää oppimista silläkin saralla. Ihan jo siksi, että tulisi edes viikottain jotain piirettyä, osallistuin myös kansalaisopiston luovan piirtämisen kurssille. Yllä vielä keskeneräinen harjoitustyö viime kerralta. Tavoiteena olisi opetella tekemään piirustustyötkin loppuun asti.Vielä viimeinen tavoite tälle vuodelle. Elämäni ensimmäinen villapaita valmiiksi. Ensimmäinen postaus tästä villapaidasta täällä, ja vieläkin vaiheessa ollaan. Myöhemmin julkaisen postauksen siitä, missä tällä hetkellä olen menossa, mutta tavoitteena tosiaan olisi saada tämä tässä vuoden sisään valmiiksi.

Saapi nähdä sitten vuoden lopussa millainen tästä vuodesta tuli, mutta ideoita, inspiraatiota ja tavoitteita ainakin näin vuoden alussa vielä löytyy. 

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä ja inspiraatiota haasteisiin! :) Kiva jos ehdit mukaan Tajunnanvirta-kaliin! Mie en tänä vuonna osallistu haasteisiin, kun olen kahtena edellisenä vuotena osallistunut. Mutta toisaalta nyt sitten olen tuossa Sukka-Finlandia -kisassa mukana ja on tuo oma yhteisneulonta ja sellaista, niin siinähän jo riittää sitten tekemistä muiden kässäilyjen lisäksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossahan on jo vaikka mitä. Tajunnanvirta-kal kyllä kiehtoo kovasti, nyt vain toivotaan hyviä neulooseja sille ajankohdalle. Uskottavasti olen mukana <3

      Poista